Tehnologie

Hifu corporal

Procedura HIFU a fost atestata ca fiind sigura si eficienta in studiile clinice efectuate pe mai mult de 200.000 de pacienti la nivel mondial. Energia ultsunetelor are un palmares dovedit, cu utilizare in domeniul medicinii de peste 50 de ani. Tehnologia HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound) este o procedura estetica - medicala de mare precizie, cu utilizare cu precadere in tratamente medicale.

In ceea ce priveste aplicatiile estetice, HIFU este un tratament sigur, non-chirurgical, care contracareaza efectele timpului si gravitatiei asupra pielii. HIFU se foloseste de propria reactie de regenerare a organismului de a ridica, usor si treptat, pielea din zona sprancenelor, cea de sub barbie si de pe gat.

Pe masura ce imbatranim, colagenul se descompune, ceea ce duce la lasarea pielii. HIFU poate rezolva aceasta problema, prin utilizarea undelor de ultrasunete pentru a incalzi straturile de tesut subcutanate, ceea ce determina formarea colagenului, ducand la ridicarea si tonifierea tesuturilor.

HIFU livreaza direct energia termica asupra pielii si tesutului subcutanat, lucru care poate stimula si regenera colagenul, imbunatatind astfel textura pielii si reducand lasarea acesteia. Acest tip de tratament atinge literalmente rezultatele unui lifting, fara nicio interventie chirurgicala invaziva sau injectii. De altfel, un bonus al acestei proceduri este acela ca nu necesita niciun timp de refacere/recuperae. HIFU este o alternativa excelenta pentru cei care nu sunt gata pentru o interventie chirurgicala sau pentru pacientii care doresc sa extinda efectele chirurgiei. Aceasta tehnica poate fi aplicată pe fata, precum si pe intregul corp, si de asemenea, functioneaza la fel de bine pe toate culorile de piele, spre deosebire de lasere si lumina intens pulsata.

HIFU este singurul tratament non-invaziv certificat la nivel international pentru rezultatele de lifting similare cu cele ale procedurilor chirurgicale. HIFU este, de asemenea, singura procedura cosmetica ce utilizeaza imagistica cu ultrasunete, care permite esteticienilor sa vada straturile de tesut vizate in timpul tratamentului pentru a se asigura ca energia este focalizata eficient in punctele dorite.

Ultrasunetele focusate de mare intensitate (HIFU) sunt livrate in SMAS (Superficial Muscular Aponeurosis System), sub forma de fascie, generand o crestere a temperaturii locale in dermisul adanc si tesutul fibros. Cand temperatura trece de 47°C (pragul de denaturare a proteinelor), zona de coagulare este generata. Datorita energiei mari din punctul focal, temperatura din zona tinta poate sa atingă nivelul de 65°C-85°C in decursul a cateva secunde, distrugand tesutul tinta prin coagulare necrozata. Temperaturile mai ridicate sunt evitate, pentru prevenirea atingerii punctului de fierbere a lichidelor din tesuturi.

Exista 3 adancimi diferite pe care HIFU le vizeaza: 4,5 mm, 3,0 mm și 1,5 mm. Primele doua adancimi mai profunde sunt folosite pentru ridicare si tonifiere, in timp ce transductorul de 1,5 mm, adancime este utilizat pentru netezirea ridurilor de suprafata.
Zona afectata este umpluta de tesutul/muschiul invecinat, determinand cresterea elasticitatii pielii si disparitia/atenuarea ridurilor.

Datorită mecanismului de regenerare a organismului, celulele pielii din jurul zonei de coagulare elibereaza factori de crestere pentru celulele nediferentiate care se inmultesc, formeaza noi celule, fibroblastii care vor produce mai multe fibre de colagen si elastina. Sarcina fibroblastilor este de a migra catre leziune pentru a o vindeca (inchid rana, o repara cu fibre de colagen si elastina).

Printre beneficiile oferite de HIFU pacientilor se numara: atestarea clinica mondiala, siguranta si eficacitatea, alternativa mult mai rentabila din punct de vedere financiar la liftingul facial chirurgical, nu necesita anestezie sau sedare, fara incizii sau risc de infectie, nu necesita timp de recuperare, tratamente confortabile si nedureroare, rezultate vizibile dupa o singura sedinta de tratament, rezultate ce pot dura chiar peste 2 ani.

 
Site-ul nostru contine cookie-uri. Utilizand acest site, va dati acordul pentru folosirea cookie-urilor in concordanta cu informatiile prezentate.   OK   Citeste mai mult